Žodynas
Sviestas
Sviestas - pieno produktas. Gaminamas išsukant grietinę ir atskiriant vandenį. Dažniausiai naudojamas kaip užtepas ant duonos, taip pat kepimui, pyragams, troškinimui bei padažams gaminti.
Sviestas – seniausias pieno produktas, pirmieji dokumentiniai gamybos liudijimai rasti 1,5–2 tūkst. m. pr. Kr.
Šiais laikais gaminant sviestą sunaudojama beveik trečdalis gaunamo pieno. Jis gaminamas iš grietinėlės, mušant tol, kol sulimpa riebalų rutulėliai ir kieti grūdeliai. Kartais į sviestą dedama įvairių priedų – kakavos miltelių, aromatinių medžiagų, žolelių, prieskonių. Nors svieste mažai baltymų, bet dėl didelio riebalų kiekio jo energinė vertė didelė, ir jis labai maistingas.
Jo energinė vertė 2800–3000 kJ/100g, tai atitinka 660–750 kcal /100g.
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Lašišos atšildymas - Šaldyta lašiša turi būti atšildoma pamažu, šaldytuve. Paprastai tai trunka 1-2 dienas. Tuomet mėsa nepraras skonio ir stangrumo....
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Čiukčia laikys vairuotojo teises. Reikia sveikatos pažymėjimo. Nueina priduoti tyrimus į polikliniką, išsitraukia iš krepšio 3-litrį šlapimo ir pastato seselei ant stalo. Seselė jam: -Na, jūs dar galėjote atsinešti lagaminą išmatų... Čiukčia po kojomis lagaminą krapštydamas: -Na va, kaip žinodamas...