Patiekalai.lt
Žodynas
Krienas
Tai daugiametis žolinis augalas. Valgomasis krienas yra prieskoninė daržovė. Jis kaupia glikohiną sinigriną, todėl yra aštraus kvapo ir skonio, dirgina burnos gleivinės receptorius, žadina apetitą.
Daug krienų vartoti nepatartina, nes gali sudirginti skrandį, sukelti pykinimą ar vėmimą.
Krienas yra puikus prieskonis. Paruošti krienai vartojami mėsos, žuvies, kiaušinių patiekalams pagardinti. Krieno lapų dedama į rauginamus agurkus, sūdomus grybus.
Daug krienų vartoti nepatartina, nes gali sudirginti skrandį, sukelti pykinimą ar vėmimą.
Krienas yra puikus prieskonis. Paruošti krienai vartojami mėsos, žuvies, kiaušinių patiekalams pagardinti. Krieno lapų dedama į rauginamus agurkus, sūdomus grybus.
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Baltymo nuo trynio atskyrimas - Norėdami atskirti baltymą nuo trynio, pradurkime kiaušinį adata dviejuose priešingose pusėse taip, kad ištekėtų baltymas....
Rekomenduojama knyga
Kol kas mūsų duomenų bazėje nėra nei vienos knygos.
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Draugas klausia Petriuko :
– Kaip veikia pelėkautai, kuriuos nesenai sukonstravotavo tėvas?
– Tiesiog puikiai. Kas rytą šalia jų randame dvi peles, kurios nugaišta iš juoko išvydusios tokį technikos stebuklą.