Žodynas
Karšis
Karšis (lot. Abramis brama, angl. Carp bream, vok. Brachsen) - karpžuvių žuvis, priklausanti karpinių (Cyprinidae) šeimai. Aukšta, kuprota, plokščiašonė žuvis, kuri iki 75 cm ilgio ir 6-7 kg svorio. Nugara tamsi, pilvas sidabriškas. Žvynai stambūs,mažesni ties galva. Pelekai pilki.
Lietuvoje paplitusi ežeruose, upėse, taip pat gyvena Baltijos jūroje. Labai dažna verslinė žuvis.
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Kalakutienos maistingumas - Sveiko maisto specialistai teigia, kad per dieną reikia suvalgyti ne mažiau kaip 100 g mėsos. Norint sumažinti sočiųjų riebalų bei cholesterolio kiekį maiste, patartina rinktis kalakutienos mėsą. Lyginant su kitomis mėsos rūšimis, kalakutien...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Važiavo policininkas motociklu ir nutrenkė žvirblį. Pagailo žmogui paukštelio, parsinešė namo, paguldė į narvelį, duonos riekelę padėjo, vandens įpylė. Atsipeikėjo žvirblis, apsižvalgė ir galvoja:
-Prasti reikalai: grotos, sausa duona, vanduo. Turbūt policininką partrenkiau.