Receptai
Rudens mišrainė konservavimui
Sudėtingumo lygis:
Jums prireiks :
2 kg pomidorų2 kg paprikos
1 kg svogūnų
1 kg morkų
1stilinė aliejaus
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė acto (arba nubrauktas šaukštas citrinos rūgšties)
druskos pagal skonį (apie 4 nubrauktus šaukštus)
Veiksmai :
Pomidorus nuplauname, blanširuojame (įdedame kelioms sekundėms į verdantį vandenį, po to į šaltą vandenį, pakartojame tai 2 kartus), nulupame odelę, stambiai supjaustome. Svogūnus supjaustome pusžiedžiais, morkas stambiai sutarkuojame. Į puodą supilame aliejų, cukrų, actą, druską.Užvirus sudedame morkas , po 15 min., dedame papriką, dar po 15 min. – svogūnus. Verdame 15 min., dedame paruoštus pomidorus ir vėl šiek tiek paverdame. Ši mišrainė tinka prie visų mėsos, paukštienos patiekalų, labai skanu su kiaušiniene. Puikiai išsilaiko uždaryta stiklainiuose.Dabartinis recepto įvertinimas:

Recepto komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):Kaip tik ieškautokio receptuko, nes matau turguje daug "mėsingų" paprikų parduodant. Reikės matomai šį receptuką išbandyti, nes tikrai paprastas ir nesudėtingas
labai skanu!
Mes tai vadiname "Lečo". Puikus receptukas. Kai norisi aštriau, galima aitriosios paprikos ir česnako pabaigoj įdėti.
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
Visos patiekalų kategorijos
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Įvyniokite dėžutę maistui laikyti į rabarbaro lapą - Įvyniokite dėžutę maistui laikyti arba butelį su gėrimu į rabarbaro lapą. Rabarbaro lapas turi izoliacinių savybių ir gali išlaikyti maisto dėžutę larba gėrimą atšaldytą. Rabarbaro lapo nereikia neštis namo – jį galima palikti gamtoj...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Nukrenta vidury dykumos lėktuvas, skraidinęs auksą, gyvi liko tik rusas ir žydas. Rusas prisikrovė į maišą aukso kiek tik gali panešti, o žydas aukso neėmė, tik daug maisto. Na ir patraukė jie per dykumą. Eina eina, galo nesimato rusas jau ir išalko, prašo žydo maisto. Žydas sako, aš negaliu tau duoti maisto, va aš čia surengsiu turgų, o tu ateisi ir nusipirksi. Išdėliojo žydas savo maistą, rusas atėjo, sako, parduok duonos kepalą, žydas sako, maišas aukso. Rusas sako, tu durnas, ar ką, žydas sako, o tu pavaikščiok po turgų, paieškok, gal pigiau rasi.