Receptai
Obuoliai vanilės padaže
Sudėtingumo lygis:
Jums prireiks :
500 g. obuolių, 0,5 litro vandens, 0,5 stiklinės cukraus, 4 šaukštai juodųjų serbentų drebučių, vanilės.
Padažui: 0,5 litro pieno, 1 šaukštas sviesto, 1 šaukštas bulvių krakmolo, 1 kiaušinis.Veiksmai :
Vidutinio dydžio obuoliai nulupami, šaukštu išimamos sėklidės. Vanduo su cukrumi ir vanile /117/">vanile užvirinamas, sudedami obuoliai ir verdami ant silpnos ugnies, kol suminkštėja. Kiauru samčiu obuoliai išimami iš sirupo, sudedami į plokščią stiklinį pusdubenį, atvėsinami ir pridedama juodųjų serbentų drebučių.
Padažui pienas su sviestu ir vanile /117/">vanile užvirinamas, supilamas likęs sirupas, bei ištirpdytas šaltame piene krakmolas. Kiek pakaitinus padažas nuimamas nuo ugnies, pravėsinus įplakaams trynysir maišant atšaldomas. Į atšalusį padažą įmaišomas išplaktas baltymas. Obuoliai užpilami padažu ir prieš patiekiant gerai atvėsinami.
Dabartinis recepto įvertinimas:

Recepto komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):Kol kas nėra nė vieno komentaro. Tu gali būti pirmas!
Palikite savo komentarą:
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
Visos patiekalų kategorijos
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Patarimai spaudžiant sultis ir konservuojant - • Atrinkite geros kokybės vaisius ir uogas. • Išrinkite pažeistus ir papuvusius vaisius bei uogas. • Paisykite švaros. • Kruopščiai nugriebkite putas! Putose būna bakterijų ir pelėsių. • Stiklainius arba butelius pripilkite iki pat vir...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Treninguotas vaikinas atsiveda mylimą merginą į restoraną.
Prietemoje, grojant gyvai muzikai, jis paima mylimąją už rankos ir taria:
- Brangioji, kritai man į širdį. Dėl tavęs, žinok, viską padarysiu. Nori nuskinsiu tau žvaigždę?
Merginai nespėjus nė linktelėti, jis pakyla nuo staliuko, prieina prie scenos, užlipa ant jos ir trenkia iš visų jėgų ten dainuojančiam Ryčiui Cicinui taip, jog šis parvirsta ant žemės. Tada paima mikrofoną, atsisuka į publiką ir taria:
- …tik dėl tavęs, brangioji, tik dėl tavęs.