Receptai
Juodos duonos trupinių tortas
Šalis: Lietuva
Sudėtingumo lygis:
Jums prireiks :
1 stiklinė juodos duonos džiūvėsių 12 kiaušinių 2 stiklinės cukraus 2 šaukštai krakmolo 3 šaukštai grietinėlės 0,5 stiklinės kapotų lazdynų riešutų 1 šaukštelis prieskonių meduoliams sviesto skardai patepti 0,5 stiklinės kapotų riešutų torto kraštams papuošti 3 griežinėliai konservuotų ananasų Kremui: 1 pakelis ananasų želė 1,5 stiklinės vandens 400 g sviesto 150 g cukraus 3 kiaušinių tryniaiVeiksmai :
Duonos džiūvėsėlius užpilame grietinėle ir ištriname, kad pasidarytų purūs. Trynius išsukame su cukrumi, įberiame prieskonius ir įdedame pusę džiūvėsėlių.Krakmolą sumaišome su likusiais džiūvėsėliais ir riešutais. Išplakame baltymus ir atsargiai juos išmaišome su trynių mase, vis įpildami likusių džiūvėsėlių.Kepame sviestu pateptoje tortinėje formoje apie 1 val. Atvėsusį torto pagrindą padalijame į 3 dalis. Sulaistome ananasų sirupu (iš konservų).Kremui želė užpilame 1,5 stiklinės vandens, išbrinkiname ir ištirpiname. 5-6 šaukštus želė supilame į nedidelį indelį ir paliekame torto papuošimui.Ištriname sviestą ir po vieną dedame trynius bei po truputį beriame cukrų. Sukame iki purios masės.Toliau kremą ruošiame vėsioje patalpoje.Į sviesto masę dalimis pilame visai atvėsusią žele ir sukame, kol kremas bus vienalytis, tada vėl įpilame želė ir vėl sukame.Kremu pertepame tortą, aptepame jo kraštus bei viršų.Torto kraštus papuošiame kapotais riešutais, o viršų - ananasais, žele bei riešutais.Receptą atsiuntė: Renata
Dabartinis recepto įvertinimas:

Recepto komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):Kol kas nėra nė vieno komentaro. Tu gali būti pirmas!
Palikite savo komentarą:
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
Visos patiekalų kategorijos
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Tradicija gerti arbatą su citrina - Patiekti arbatą su citrinos griežinėliais – tai iš Rusijos atkeliavusi tradicija. Todėl arbata su citrina yra vadinama rusiška arbata. Į rusišką arbatą NIEKADA nepilama pieno. Šaltinis : dansukker.com ...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Italija Viename Sicilijos bare kur aišku renkasi tik tikri italai vieną dieną užeina negras... Atsisėda priebaro, užsisako viskio... Bare kapų tyla.. po kokių 10 minučių vienas italas neiskentes sako : - Klausyk nygeri.. o tu žinai kodėl tu visas juodas o tavo rankų plaštakos baltos? - Ne atsako negras, nežinau - Ogi todėl, kad kai mes tave dažėme tu rankomis į sieną buvai atsirėmęs Baras lūžta.. Po kelių minučių tas pats italas vėl klausia: - Nigeri a nigeri o tu žinai kodėl tu juodas o tavo padai balti ? - Ne nežinau, sako negras - Ogi todėl, kad kai tave mes dažėme tu juk stovėjai.. Visas baras išlūžo vėl.. Čia negras baigė gerti viskį.. numetė pinigus ( tipo atsiskaitė ) Ir sako tam pačiam italui: - O tu žinai kodėl tu visas baltas o tavo šiknos skylė juoda? - Nu ne nežinau sako italas - Ogi todėl, kad kai aš tave dariau man dar dažai nebuvo išdžiūvę......