Patiekalai.lt

Paieška tinklapyje: Išplėsta paieška

Žodynas


Vyšnia


Tai aukštas medis. Vaisiai – tamsūs, raudoni, sultingi kaulavaisiai ant ilgų kotelių. Vaistams naudojami prinokę vaisiai. Kaulavaisius galima valgyti šviežius, konservuotus. Juose gausu vitaminų C, PP, B, folinės rūgšties, kalio, vario, geležies, magnio. Vyšnių arbata labai gerai gaivina. Sultis patariama gerti atsikosėjimui palengvinti. Kauliuke esančių sėklų nagalima valgyti, nes juose yra labai toksiškos ciano rūgšties, neleidžiančios į audinius pernešti deguonies. Šviežių vyšnių lapų dedama į konservuojamas daržoves, vardama lapų arbata. O iš kaulavaisių gaminamį desertai, uogienės, įvairūs saldūs patiekalai.

Prisijungimas

Naujausi receptai

Restoranai

Atsitiktinis patarimas

Rekomenduojama knyga

Kol kas mūsų duomenų bazėje nėra nei vienos knygos.

Restoranų paieška pagal virtuves




Šiandien vardadienius švenčia:

Aleksandras, Eligijus, Natalija, Butigeidas, Algmina.

Pasveikink!

Anekdotas

Žmonės vedžioja savo šunis parke. Staiga atvažiuoja “mafas” ir rėkia neišeidamas iš mašinos:
- Ei, pasiimkit savo šunpalaikius ! Bosą išleidžiu.
Visi tuoj pat skuba patraukti savo numylėtinius. Jie žino - Bosas - labai piktas šuo. Tačiau takso šeimininkas palieka savo šunį parke… Po dviejų minučių - Bosas negyvas. Mafas prišoka prie takso savininko:
- Klausyk, parduok man savo taksa. 10 “gabalų” “žaliais” moku.
- Baik tu, vien už tris kosmetines operacijas mokėjau 30 “gabalų”, o dar kiek pats krokodilas kainavo….

Balsavimas

Ar svetainei Patiekalai.lt jau laikas keistis?
Taip, nes yra geresnių tokio tipo svetainių
Taip, galėtumėte apie tai pagalvoti
Ne, nereikia ir taip gerai
Man tas pats


Pasiūlyk temą