Žodynas
Salieras
Salieras (lot. Apium, vok. Sellerie) - salierinių (Apiaceae) šeimos augalų gentis, kurioje vienintelė Lietuvoje kultivuojama rūšis - valgomasis salieras (Apium graveolens). Augalas iki 100 cm aukščio, stipriai kvepintis, su mėsinga šaknimi. Stiebas stačias, storas, su ryškiomis briaunomis ir vagomis. Skėčiai iki 20 cm skersmens, su 6-12 trumpų stipinų. Žydi liepos - spalio mėn.
Salieras auginamas kaip daržovinis, prieskoninis ir vaistinis augalas. Maistui naudojami lapai, lapkočiai ir šaknys. Visos augalo dalys turtingos vitaminų
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Perlinių kruopų sriuba nepamėls - Perlinių kruopų sriuba nepamėls, jeigu kruopas išvirsite atskirai ...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Kaip suzinoti kad prie kompiuterio sedejo blondine?
Monitoriuje tusinuku istaisytos klaidos, prie peles padetas suris.