Žodynas
Morka
Morka (lot. Daucus, angl. Carrot, vok. Karotte) - salierinių (Apiaceae) augalų gentis, kuriai priklauso dvimečiai augalai su plunksniškai suskaldytais lapais ir elipsišku arba kiaušinišku vaisiumi.
Lietuvoje auga viena savaiminė rūšis - paprastoji morka (Daucus carota) ir plačiai auginama valgomoji morka (Daucus carota var. sativa), kuri nuo tipinės formos skiriasi stora, mėsinga, oranžinės ar gelsvos spalvos šaknimi.
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Šviežia lašiša - Kai perkate šviežią lašišą, atkreipkite dėmesį į glotnią, blizgančią odelę ir mėsą, kuri turi būti stangri....
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Susitinka du avinai.
-Be-e-e...-sveikinasi vienas.
-Mū-ū-ū...-atsako kitas.
-Čia dabar kas?
-Mokausi užsienio kalbos.