Patiekalai.lt

Paieška tinklapyje: Išplėsta paieška

Žodynas


Grietinė


Grietinė - rūgštus riebaus pieno produktas. Gaunamas iš normalizuotos grietinėlės, suraugintos grynais pieno rūgšties mikroorganizmais. Lietuvoje gaminana 10% (dietinė), 20, 25, 30, 36, ir 40% grietinė. Turi gryną pieno rūgšties skonį ir kvapą su ryškiu pasterizacijos prieskoniu ir kvapu. Jos masė gana tiršta, balta su gelsvu atspalviu. Gaminama aukščiausios ir I rūšies grietinė. Aukščiausios rūšies grietinės rūgštumas 65-90 °T (Ternerio laipsnių), I rūšies 65-110 °T.

Prisijungimas

Naujausi receptai

Restoranai

Atsitiktinis patarimas

Rekomenduojama knyga

Kol kas mūsų duomenų bazėje nėra nei vienos knygos.

Restoranų paieška pagal virtuves




Šiandien vardadienius švenčia:

Gedgaudas, Jogailė, Liberta, Jolita.

Pasveikink!

Anekdotas

Petriukas grįžta namo iš mokyklos, atsidaro šaldytuvą ir traukia iš ten porciją ledų. Motina jam:
- Jokių ledų, tuoj bus pietūs. Eik į lauką, pažaisk.
- Kad nėra su kuo!
- Gerai, aš su tavimi pažaisiu. Ką žaidžiam?
- Mamą ir tėtį, - sako Petriukas.
Motina kiek nustemba, bet nieko nesako.
Petriukas:
- Dabar tu eik į miegamąjį ir atsigulk į lovą, o aš tuoj grįšiu iš darbo.
Motinai kiek neramu, ką čia jos sūnelis sugalvojo, bet paklauso, nueina ir atsigula į lovą.
Petriukas pasiima prieškambary tėvo kepurę, pakeliui dar pasiima ir įsikandą cigaretę, spyriu atidaro miegamojo duris ir grėsmingai žiūri į motiną. Ši:
- Mielasis, čia tu?
- O kas daugiau? O dabar nešk savo storą užpakalį į virtuvę ir duok man tų prakeiktų ledų!!!

Balsavimas

Ar svetainei Patiekalai.lt jau laikas keistis?
Taip, nes yra geresnių tokio tipo svetainių
Taip, galėtumėte apie tai pagalvoti
Ne, nereikia ir taip gerai
Man tas pats


Pasiūlyk temą