Patiekalai.lt

Paieška tinklapyje: Išplėsta paieška

Straipsniai


Kaip valgyti omarą

2007-04-23 12:49:57

Receptai

Prancūzijoje, Bretanės ir Normandijos pakrantėse, žvejojami omarai dažniausiai keliauja tiesiai į geriausius Paryžiaus ar Londono restoranus, bet kartais pasiekia ir Lietuvą.

Išvirtas paraudonuoja

Tai mėlynieji, Europietiško tipo omarai, kurių kiautas labai kietas, o mėsa ypač skani. Septynerių metų omaras būna vidutiniškai 30 cm. ilgio, sveria apie 900 g.

Sužvejoti omarai kurį laiką palaikomi specialiame narve, jūros vandenyje, kad gyvūnams praeitų patirtas stresas, nes nuo to gali nukentėti ypatingas mėsos skonis.

Išvirus omarą, melsvai juoda spalva tampa ryškiai raudona, todėl jie kartais vadinami „jūrų kardinolais”.

Skaniausia omaro, kaip ir kitų vėžiagyvių, dalis slypi po kietu kiautu – žnyplėse, kojose, uodegoje.

Pasirūpinkite įrankiais

Valgant neišdarinėtą omarą reikėtų pakaklėje pasirišti specialią didelę servetėlę.

Prieš darinėjant omarą derėtų pasirūpinti įrankiais ir indais. Jums reikės peilio, šakutės, žnyplių, šakutės omarui, šaukštelio padažui (nebūtinai), specialios lėkštės kiautams bei kitoms nevalgomoms atliekoms sudėti, dubens pirštams nusiplauti.

Gaminant namie reikalingas bent specialus peilis, kad perskeltumėte omarą išilgai.

Restoranuose omarai patiekiami įvairiai, kartais jau išgliaudyti. Omarui išgliaudyti naudojamos specialios replės ir smulki šakutė. Kaire ranka sutraiškomas omaro kiautas, žnyplės ir uodega, dešine specialia šakute iš jų išgliaudoma skani balta mėsa.

Kaip tai daroma

Kaire ranka omarą laikykite už liemens, dešine ranka trūktelėkite jį už uodegos. Omaro liemenį dėkite į maisto atliekų lėkštelę. Išilgai įpjaukite omaro uodegą ir išimkite minkštimą. Suimkite žnyples per vidurį specialiomis replėmis, sutraiškykite ir išimkite mėsą specialia šakute. Kojeles galima tiesiog iščiulpti.

Smarkiai nenusižengsite etiketui, jei vietoj šakutės naudositės pirštais.

Prie omaro visuomet pateikiamas vanduo su citrina, skirtas skalauti rankoms.

Patiekiant omarą labai svarbus padažas, paprastai gaminamas iš pomidorų, česnako ir brendžio. Arba...

Omaras su kalvadosu

Reikės: 4 mažų omarų (400 g) arba 2 didelių (600-800 g), 100 g sviesto, druskos, šviežiai maltų pipirų, žiubsnelio cukraus, 100 g kalvadoso.

Įkaitinkite orkaitę, specialiu peiliu perskelkite omarus pusiau, išvalykite vidurius, puseles aptepkite 50 g sviesto, druska, pipirais ir sudėkite į troškintuvą, užpilkite šlakeliu vandens. Virkite 10-15 min., pašlakstydami sultimis. Atsargiai užpilkite kalvadosu, (pasistenkite pilti ne ant pačių omarų, o į sultinį). Sudėkite likusį sviestą, suberkite cukrų ir troškinkite karštoje orkaitėje dar 8 min. Patiekite karštą.

http://www.klaipeda.daily.lt/
Nuotrauka: google


Komentarai

skaityti visus (20 paskutinių):

max ( 2009-07-15 18:21:01 )
snd nupirkom 3omarus koks padaza geriau butu.esu juru gerybiu megejas
Palikite savo komentarą:
- Jūsų vardas

- Įveskite apsaugos kodą


Kas yra komentarai ?

"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.

Griežtai draudžiama PATIEKALAI.LT paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Patiekalai.lt kaip šaltinį.


PATIEKALAI.LT rekomenduoja

Prisijungimas

Naujausi receptai

Restoranai

Atsitiktinis patarimas

Rekomenduojama knyga

Kol kas mūsų duomenų bazėje nėra nei vienos knygos.

Restoranų paieška pagal virtuves




Šiandien vardadienius švenčia:

Kasijonas, Poncijonas, Naglis, Gilvilė, Ipolitas, Diana.

Pasveikink!

Anekdotas

Sudužo keleivinis keltas. Ir taip jau atsitiko, kad visi vyrai pakliuvo į vieną salą, o visos moterys - į kitą. Veiksmas vyksta vyrų saloje.
20-metis sako:
- Ei, vyrai, greičiau šokim į vandenį ir - pas moteris.
30 - metis:
- Palaukite, nėra kur skubėti. Sumeistrausime plaustą ir nuplauksime.
40 - metis:
- Ko jūs nerimaujate? Jos tuoj pačios pas mus atplauks.
50 - metis:
- Na, ko gi jūs čia bruzdate? Aš ir iš čia viską puikiai matau.

Balsavimas

Ar svetainei Patiekalai.lt jau laikas keistis?
Taip, nes yra geresnių tokio tipo svetainių
Taip, galėtumėte apie tai pagalvoti
Ne, nereikia ir taip gerai
Man tas pats


Pasiūlyk temą