Patiekalai.lt

Paieška tinklapyje: Išplėsta paieška

Receptai


Varškės apkepas


Sudėtingumo lygis:


Jums prireiks :

  • 0,5 kg varškės
  • 4 kiaušiniai
  • 3 šaukštai sviesto
  • 3 šaukštai cukraus
  • 3 šaukštai manų kruopų
  • 0,5 stiklinės pieno
  • Druskos


Veiksmai :

Manų kruopos užpilamos pienu ir pusvalandžiui paliekama, kad šiek tiek išbrinktų. Kiaušinių tryniai išsukami su cukrumi, sudedama varškė, išsuktas arba gabaliukais supjaustytas sviestas, manų kruopos ir viskas gerai ištrinama. Baltymai išplakami iki standžių putų. Tada į masę sudedami išplakti kiaušinių baltymai, lengvai išmaišoma, sukrečiama į sviestu išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą apkepo indą ir 25-30 min. kepama orkaitėje.



Tinka vartoti su :

 Valgoma su vaisių sultimis, uogų kompotu ar kokia nors uogiene.


Dabartinis recepto įvertinimas:
Blogas Nelabai Vidutinis Geras Puikus

Recepto komentarai

skaityti visus (20 paskutinių):

Leja ( 2012-07-20 10:30:32 )
Na esu bandziusi labai skanus bet kaip kazkas sake ten yra kaip karsta varske , as ant virsaus pabarstau cinamono su cukrumi , ir dar padarau apelsinu ir citrinu su medum sirupa , niam niam labai skanu mano seimynai labai patiko.
indre ( 2012-04-07 19:40:10 )
puikus apkepas, visada pagal si recepta kepu :) super gaunasi!
Edits ( 2012-01-02 14:12:52 )
Nepakartojamas apkepas.bet as kepiau dviguba,t.y.visus produktus padauginus is 2.gavosi storas , didelis, purus,ir Labai Skanus :)
aiste ( 2011-11-28 19:17:47 )
dareme viska pagal recepta gavosi visai nieko,bet tai buvo greiciau ne varskes apkepas ,o ,,karsta varske" taip,kad dedi su saukstu,o peiliu pjaut neina ;( ka darome ne taip? virti monai turi buti ,karstas pienas?
lile ( 2011-11-27 11:19:21 )
puiku
naujoke ( 2011-11-22 19:52:54 )
Pirma kart gyvenime kepu varskes apkepa, jau orkaiteje, paziuresim kas gausis.
Jurate ( 2011-11-15 14:50:17 )
Siandien kepsiu vaikuciams.Niam niam bus tikiuosi :)
Karolina ( 2011-11-14 07:15:15 )
Labai skanu ir lengva pagaminti! Gaminau is amerikietisku produktu, tai reikes recepta dar patobulinti, nes produktai cia ne tokie patys. Gavosi truputi skystesnis negu kad noreciau. Kita karta idesiu saukstu daugiau manu kruopu. Kepiau 40min 220C (425F), bet kita karta reikes 180C (350F) ir ilgiau pabandyti kaip kiti rekomendavo.
monroe ( 2011-10-18 17:05:51 )
aciuu labai uz receptuka. paprasta ir skanu. SEKMES
Asta ( 2011-10-01 21:53:37 )
Ar varske turi buti is pakeliu ar galima deti ta geresne, stambesne?
Kristina ( 2011-09-26 07:11:23 )
nesudetingas ,lengvai paruosiamas .
lavista ( 2011-08-30 19:37:59 )
labai skanus-labai purus,visada toky ir kepsiu
kristina ( 2011-08-28 15:43:49 )
labai labai skanu,!!!!:)
Ona ( 2011-08-24 13:05:27 )
Nerealus apkepas!!! As varskes megeja tai apkepus kepu daznai. Sviesta dejau ant galo tai neissimaise, tai isemiau tuos gabaliukus, visiskai jo nereikia. O purumas tai neispasakytas. Kepiau apie 50min, nes man patika rudesnis:)
Ramune ( 2011-08-01 14:18:00 )
man tai pat patiko sis receptas, tik as dar idejau dziovintu slyvu.
smalize ( 2011-06-17 13:52:43 )
Labai skanu, aciu uz paprasta ir originalu receptuka:)
Pranciškus ( 2011-05-31 17:57:06 )
Tokios slykstynes dar neesu ragaves, kas ce per Š?
Bet jei įdėtumem dar kokios slasisos butu tiesiog skanumėlis, aš jums sakau pabandykit.
R ( 2011-05-29 20:51:57 )
Liux,tik reiktu dar ideti saujele razinu :-) ir tikrai kepti 180 temperaturoje 50 min. Aciu uz recepteli !
Lukr10 ( 2011-05-02 19:55:52 )
Niam,niam, mmmmmmmmmmmm.... skanumelis...
hur ( 2011-05-02 18:15:52 )
bonifacijau,jeigu ko reikia- nusipirk parduotuveje. o ne peik kitus.
Palikite savo komentarą:
- Jūsų vardas

- Įveskite apsaugos kodą


Kas yra komentarai ?

"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.


Visos patiekalų kategorijos

Prisijungimas

Naujausi receptai

Restoranai

Atsitiktinis patarimas

Rekomenduojama knyga

Kol kas mūsų duomenų bazėje nėra nei vienos knygos.

Restoranų paieška pagal virtuves




Šiandien vardadienius švenčia:

Eimintas, Geisvilė, Gratas, Gracija.

Pasveikink!

Anekdotas

Mieli tautiečiai, Pažymint mums visiems įvairias brangias šventes, norėčiau priminti, kaip dera ir kaip nedera elgtis prie stalo. Šiuos pamokymus galbūt Jums jau teko girdėti ir kai kam tai nebus atradimas, bet kai kuriems ši atmintinė bus naudinga. Taigi: Vartodami alkoholinius gėrimus gerai žinokite savo normą, priešingu atveju galite išgerti per mažai. Būkit atsargūs, atminkit, kad pavojinga zona prie šventinio stalo yra apskritimas, kurio spindulys yra lygus jūsų kaimyno kairės rankos ilgiui plius šakutės ilgis. Jei švęsdami jau nebežinote, kur yra kairė, bet dar prisimenate, kurioje pusėje yra dešinė, tai žinokite, kad peilį reikia laikyti pirmoje rankoje iš dešinės, o šakutę - antroje rankoje iš dešinės. Jeigu sėdint prie stalo, šeimininkai pradeda žvilgčioti į laikrodį, dar galima sėdėti. Tačiau jei šeimininkai nukabina laikrodį nuo sienos, rodo jums prieš akis ir krato jį - metas keliauti namo. Jei pamatote ant stalo jus sudominusį gėrimą ar valgį, bet negalite (jau nebegalite) jo pasiekti, galima šiek tiek į savo pusę patraukti staltiesę. Jei pajutote kažkieno delną ant savo kelio, neskubėkite jo numesti ir pradėti garsiai piktintis, visai gali būti, kad tai jūsų paties ranka. Jei šalia jūsų prie stalo prisėdo žmogus su kitokiu mentalitetu, nepergyvenkite. Išgerkite ir jūsų mentalitetai susilygins. Jei jūs bandote atsigerti iš savo bokalo, bet nejaučiat burnoje jokio gėrimo skonio, pabandykite bokalą apversti 180 laipsniu kampu ir prisipildžius jį bandykite dar kartą. Jei staiga prie šventinio stalo pasijutote blogai ir matote, kad nespėsite išeiti, paprašykite šeimininkų garsiau paleisti muziką ir trumpam išjungti šviesą. Jei po trumpo atminties praradimo jūs atsimerkiate ir matote ant sienos kabančią liustrą, tai reiškia, kad jūs gulite ant grindų. Nesisielokit, garsiai paprašykit arčiau esančių jus pakelti ir pasodinti už stalo, taip pat, kad nepamirštų pripildyti jūsų bokalo. Jeigu jūs pajutot, kad jūsų kelnės yra šlapios iki pat batų, o savo rankoje bokalą matote vis dar pilną, tai viskas gerai - jus neišpylėte brangaus gėrimo ant kelnių. Jei jūs nubudote nuo to, kad jūsų kojų pirštai į kažką trinasi, o atsimerkęs matote bėgančių grindų vaizdus, žinokit, kad jus neša. Kovokit su tuo: garsiai išreikškit viską, ką galvojat apie aplinkinius ir pareikalaukit, kad įpiltų dar...

Balsavimas

Ar svetainei Patiekalai.lt jau laikas keistis?
Taip, nes yra geresnių tokio tipo svetainių
Taip, galėtumėte apie tai pagalvoti
Ne, nereikia ir taip gerai
Man tas pats


Pasiūlyk temą