Receptai
Tortas smaližius
Šalis: Lietuva
Sudėtingumo lygis:
Jums prireiks :
1 indelio kondensuoto pieno, 2 kiaušinių, 5 - 6 šaukštų miltų, 1 arb. šaukštelio sodos, 1 šaukštą aguonų , 1 šaukštą kakavos , pusės litro grietinės, 3.5 šaukštų cukraus, citrinos rūgšties pagal skonį, 1 šaukštą želatinos, riešutų, įvairių vaisių papuošimuiVeiksmai :
Prieš darant tortą į pusę stiklinės su virintu vandeniu įdėti želatinos ir palikti. Supilti pienelį į indą, dėti į jį atskirai išplaktus kiaušinių trynius ir baltymus, įdėti sodą nugesinus actu, įdėti miltus. Viską išplakti su mikseriu. Gautą masę vienodu kiekiu supilstyti į tris indelius į vieną indelį įdėti aguonų į kitus du likusius kakavos viską išmaišyti ir kepti kiekvieną 180 laipsnių temperatūroje kol pagels. Kol blynai iškeps galima pjaustyti lazdyno riešutus. Iškepus blynus atvėsinti, jei jie kieti galima sudrėkinti sultimis arba vandeniu su žiupsneliu citrinos rūgšties. Išplakti grietinę į ją įdėti citrinos rūgštį ir cukrų supilti želatiną ir riešutus. Dėti biskvitus į lėkštę ir pertepti grietine. Papuošti vaisiais ir dėti į šaldytuvą 1 val.Receptą atsiuntė: Renata
Dabartinis recepto įvertinimas:

Recepto komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):puikus
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
Visos patiekalų kategorijos
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Prieskonių vartojimas su Aviena - Juodieji pipirai Baltieji pipirai Žalieji pipirai Uoginė paprika Česnakiniai pipirai Universalūs prieskoniai Kadagio uogos Mairūnai Mėtos Peletrūnai Rozmarinai...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Traukia kiškis “žolytę” prie upės ir staiga prie jo išnyra bebras
- Ką čia darai kiški?
- “Žolę” traukiu, gal ir tu nori? Žiūrėk reik daryt taip: įtrauki, šoki į upę, kitam krante išnyri ir išpūti, jau “veža” tai nerealiai.
Na, ką, bebras pamąstė ir sutiko, įtraukė, panėrė, išnėrė ir išpūtė. Na tikrai “užvežė”.
Prie bebro prišoka begemotas ir klausia:
-Ko čia toks kreivas vaikštai?
-Anam krante su kiškiu “žolės” “užpučau”, jei nori ir tu, tai plauk į aną krantą jis tau tikrai duos.
Begemotas panėrė ir kitam krante išnėrė.
Kiškis pamatė begemotą ir persigandęs rėkia:
-Bebre tu išpūsk jau, išpūsk!!!