Receptai
Lydeka su grybais
Sudėtingumo lygis:
Jums prireiks :
4 gabaliukų lydekos filė be odos
3 šaukštų džiūvėsėlių
šakelės petražolių arba mairūnų
300 g pievagrybių
3–4 šaukštų sviesto
2 kiaušinių baltymų
pusės citrinos sulčių
druskos, pipirų
Bulvių košei:
400 g bulvių
300 g morkų
200 ml pieno
tarkuoto muskato
Veiksmai :
Pievagrybius nuplauti, supjaustyti ir pakepinti šaukšte sviesto . Džiūvėsėlius, žalumynus, baltymus bei grybų masę išmaišyti.
Žuvį pašlakstyti citrinos sultimis, pasūdyti ir pabarstyti pipirais. Sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą, ant viršaus – grybų masę.
Iš bulvių , morkų ir pieno išvirti košę. Pasūdyti, pagardinti muskatu. Paruoštą žuvį kepti 8–10 min. iki 225ºC įkaitintoje orkaitėje.
Į lėkštes dėti bulvių košės, po gabaliuką lydekos. Ant viršaus uždėti grybų garnyro, užpilti tirpinto sviesto ir papuošti žalumynais.
Šaltinis : iki.lt
Dabartinis recepto įvertinimas:

Recepto komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):Kol kas nėra nė vieno komentaro. Tu gali būti pirmas!
Palikite savo komentarą:
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
Visos patiekalų kategorijos
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Padažą salotoms pasigaminkite patys - Padažą salotoms nedidelėmis sąnaudomis galite pasigaminti patys. Sumaišykite citrinos sultis su alyvų aliejumi, įberkite cukranendrių cukraus ir įdėkite grūsto česnako. Skonį galite įvairinti kitais prieskoniais, pvz., šviežiais prieskonin...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Netikėtai vyras grįžta namo. Žmonos meilužis greitai apsirengia, nubėga į balkoną, sugriebia balkono turėklus, peršoka juos, o rankų paleisti nedrįsta – baisu. Kabo jis valandą, dvi... Švintant ateina gatvių šlavėja ir kreipiasi į jį:
- Ei, ką tu čia veiki?
- Ar nematai, kabu.
- A... Kabėk, kabėk, tik kojas pakelk pašluoti reikia.