Patarimai
Kaip pažinti šviežią mėsą
Kategorija:
Kulinarija
Gera jautiena turi būti nei per šviesi, nei per raudona, nes, jei per šviesi, tai rodo, kad gyvulys nebuvo visiškai sveikas, o jei tamsiai raudona, - gal gyvulys nepjautas, nes kraujas nenutekėjęs, o gal būt, ir sirgęs ar nudvėses.
Gera mėsa neturi jokio kvapo.
Verdama gera mėsa nelabai susitraukia ir mažėja.
Pastovėjus ir gera mėsa nebūna slidi ar šlapia.
Riebalų turėtų būti ne per daug ir ne per mažai.
Jaučio, pjauto prieš 2-3 dienas, virta ar kepta mėsa būna ne tokia skani, kieta ir sunkiai virškinama.
Šviežiai papjovus gyvulį, mėsa blizga ir turi raudonai violetinį atspalvį.
PATIEKALAI.LT rekomenduoja
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Krištolą ir porcelianą plaukite tik šaltame vandenyje - Karšto vandens veikiamas krištolas greitai praranda žvilgesį, o porcelianas tampa trapus- greičiau skyla ir dūžta. Todėl tokius indus plaukite ir skalaukite šaltame vandenyje. Jeigu tokie indai įgavo matinį atspalvį, pamerkite juos pusvalandž...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Klasė rašo diktantą. Mokytoja vaikšto tarp suolų ir iš lėto diktuoja: “Aš mėgstu stebėti skrendančius paukščius...” - Tamsta mokytoja, - neištveria Petriukas, - o jei aš nemėgstu stebėti skrendančių paukščių, tai man irgi rašyti?